DİYARBAKIR / YENİŞEHİR - Yenişehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Nis

Okul Psikolojik danışmanımız Fadime HAN KARAKURT tarafından öğrencilerimize sınav kaygısına yönelik odak grup çalışması yaptırıldı. Öğrencilerin sınav kaygısına yönelik duygu ve düşüncelerinin somutlaştırılması sağlandı. Öğrenciler sınav kaygısıyla başa çıkma stratejileri konusunda bilgilendirildi.

Şbt

Din öğretiminden sorumlu Şube Müdürümüz başkanlığında il Rehberlik Koordinatörü ve İmam Hatip okullarında görev yapan Hedef YKS koordinatörleri ile il bazlı Hedef YKS zümre kurulu toplantısı gerçekleştitildi.

HEDEF YKS -LGS OKUL KOORDİNATÖRLERİ İL TOPLANTISI ALINAN KARARLAR

1- İletişim bağının sürdürülmesi amacıyla whatsapp gruplarının oluşturulacağı toplantı katılımcılarına bildirildi.

2- Kılavuzda yer alan eylem planları çerçevesinde yapılan toplantıların uygun olması halinde yüz yüze   veya onlinedüzenlenmesine karar verildi.

3- Her okulda Akademik Takip Komisyonunun oluşturulması,takip komisyonuna tüm branşlardan öğretmenlerin dahil edilmesine , komisyonun görev ve sorumluluklarına uygun olarak hareket etmesi kararlaştırıldı.

4- Yapılan proje ve çalışmalarda görünürlük çalışmalarına önem verilmesi ele alındı.

5- DYK’larda yaşanan güçlükler ve güçlükleri aşmak için izleyeceğimiz adımlar ele alındı.

6-  Okulların koşulları sağlayarak iller arası kamp ve buna ek olarak okulların kendi okul bünyelerinde de kamplar  düzenleyebileceği bilgisi verildi.

7- Deneme sınavlarının arttırılmasına yönelik çalışmaların yapılması ve denemelerin ardından eksik olan kazanımların okullarda gözden geçirilmesi kararlaştırıldı.

8- Toplantıda ele alınan konular ve Din Öğretiminin portal tanıtımının okul koordinatörleri tarafından okullarda çalışan öğretmenlere de tanıtılması kararlaştırıldı.

Şbt

MSÜ 2024( Milli Savunma Üniversitesi) yönlendirme çalışması için Afiş ve Duyurusu

Şbt

Akademik Takip Komisyonununca 12. sınıf derslerine giren öğretmenlerle gerçekleştirilen toplantıda deneme sınavları analizleriyle ilgili bilgilendirme yapıldı ve sınav başarılarını arttırmaya yönelik çalışmalarla ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu.