DİYARBAKIR / YENİŞEHİR - Yenişehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Şbt

Din öğretiminden sorumlu Şube Müdürümüz başkanlığında il Rehberlik Koordinatörü ve İmam Hatip okullarında görev yapan Hedef YKS koordinatörleri ile il bazlı Hedef YKS zümre kurulu toplantısı gerçekleştitildi.

HEDEF YKS -LGS OKUL KOORDİNATÖRLERİ İL TOPLANTISI ALINAN KARARLAR

1- İletişim bağının sürdürülmesi amacıyla whatsapp gruplarının oluşturulacağı toplantı katılımcılarına bildirildi.

2- Kılavuzda yer alan eylem planları çerçevesinde yapılan toplantıların uygun olması halinde yüz yüze   veya onlinedüzenlenmesine karar verildi.

3- Her okulda Akademik Takip Komisyonunun oluşturulması,takip komisyonuna tüm branşlardan öğretmenlerin dahil edilmesine , komisyonun görev ve sorumluluklarına uygun olarak hareket etmesi kararlaştırıldı.

4- Yapılan proje ve çalışmalarda görünürlük çalışmalarına önem verilmesi ele alındı.

5- DYK’larda yaşanan güçlükler ve güçlükleri aşmak için izleyeceğimiz adımlar ele alındı.

6-  Okulların koşulları sağlayarak iller arası kamp ve buna ek olarak okulların kendi okul bünyelerinde de kamplar  düzenleyebileceği bilgisi verildi.

7- Deneme sınavlarının arttırılmasına yönelik çalışmaların yapılması ve denemelerin ardından eksik olan kazanımların okullarda gözden geçirilmesi kararlaştırıldı.

8- Toplantıda ele alınan konular ve Din Öğretiminin portal tanıtımının okul koordinatörleri tarafından okullarda çalışan öğretmenlere de tanıtılması kararlaştırıldı.

Şbt

MSÜ 2024( Milli Savunma Üniversitesi) yönlendirme çalışması için Afiş ve Duyurusu

Şbt

Akademik Takip Komisyonununca 12. sınıf derslerine giren öğretmenlerle gerçekleştirilen toplantıda deneme sınavları analizleriyle ilgili bilgilendirme yapıldı ve sınav başarılarını arttırmaya yönelik çalışmalarla ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu.

Şbt

12. Sınıfların sınav süreçlerine katkı sağlayacak "Etkili Motivasyon" konulu seminerlere öğrencilerimizle birlikte katıldık.

Şbt

12.Sınıf öğrencilerimizle birlikte Mesleki Rehberlik Çalışmaları kapsamında Üniversite Tanıtım Günlerine katıldık.

Ock

Okulumuza meslek tanıtımları kapsamında davet ettiğimiz Av. Feyza Nur IŞIK'a vermiş olduğu güzel bilgiler için teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuzun eski mezunlarından olan ve halen okulumuzda görev yapan İHL Meslek dersleri öğretmeni NESİBE OKUR tarafından öğrencilere öğretmenlik mesleği hakkında bilgiler verildi ve öğrencilerle eğlenceli dakikalar geçirildi.

Ara

Mesleki rehberlik kapsamında farklı mesleklere sahip kişiler öğrencilerle yüz yüze buluşturuldu. Okulumuzda 'BAŞARI' konulu konferansıyla öğrencilerimizi aydınlatan HALİT ERTUĞRUL' a ve okulumuz hemşiresi RABİA HELİN LALE'ye teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuzda 12. Sınıf öğrencilerinin yorum ve muhakeme gücünü artırması amacıyla meslek derslerinde MEB Din öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan meslek dersleri çoktan seçmeli sorularının öğrencilere test şeklinde verilerek 'Meslek Dersleri Soru Çözüm Saati' uygulaması gerçekleştirildi.

Ara

Okulumuz öğrencileriyle birlikte Dicle Üniversitesinde düzenlenen "Üniversite Tanıtım Fuarı"na katıldık.

Milli Savunma Üniversitesi Sınav Takvimi