DİYARBAKIR / YENİŞEHİR - Yenişehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

May

Okulumuzda Rehberlik Servisi tarafından Aile Çocuk Eğitim Programı kapsamında velilerimize yönelik 1. oturum "Kriz ve Öfke Yönetimi" ve 2. Oturum "Dijital Araçların Dengeli Kullanımı için Ailenin Azim, Sabır ve Emek İnşasındaki Rolü" konulu seminerler düzenlendi. Katılım sağlayan velilerimize  ve Okul Psikolojik Danışmanlarımız Mehmet BAŞAR, Fadime HAN KARAKURT'a veli eğitimleri için teşekkür ederiz.

May

Okul Psikolojik Danışmanlarımız Mehmet BAŞAR ve Fadime HAN KARAKURT tarafından öğrencilerimize ihmal istismardan korunma ve bildirmenin önemi hakkında bilgilendirme konferansı gerçekleştirildi.

May

Okul Psikolojik Danışmanımız Fadime HAN KARAKURT tarafından 5. sınıf kız öğrencilerimizle "Ergenlik Dönemi Gelişim Özellikleri" grup çalışması gerçekleştirilmiştir. Ergenlik dönemi fiziksel, sosyal ve duygusal boyutlarıyla ele alındı ve öğrenciler merak ettiği sorulara da yanıt bulmuşlardır.

Nis

Okul Psikolojik danışmanımız Fadime HAN KARAKURT tarafından öğrencilerimize sınav kaygısına yönelik odak grup çalışması yaptırıldı. Öğrencilerin sınav kaygısına yönelik duygu ve düşüncelerinin somutlaştırılması sağlandı. Öğrenciler sınav kaygısıyla başa çıkma stratejileri konusunda bilgilendirildi.

Şbt

Din öğretiminden sorumlu Şube Müdürümüz başkanlığında il Rehberlik Koordinatörü ve İmam Hatip okullarında görev yapan Hedef YKS koordinatörleri ile il bazlı Hedef YKS zümre kurulu toplantısı gerçekleştitildi.

HEDEF YKS -LGS OKUL KOORDİNATÖRLERİ İL TOPLANTISI ALINAN KARARLAR

1- İletişim bağının sürdürülmesi amacıyla whatsapp gruplarının oluşturulacağı toplantı katılımcılarına bildirildi.

2- Kılavuzda yer alan eylem planları çerçevesinde yapılan toplantıların uygun olması halinde yüz yüze   veya onlinedüzenlenmesine karar verildi.

3- Her okulda Akademik Takip Komisyonunun oluşturulması,takip komisyonuna tüm branşlardan öğretmenlerin dahil edilmesine , komisyonun görev ve sorumluluklarına uygun olarak hareket etmesi kararlaştırıldı.

4- Yapılan proje ve çalışmalarda görünürlük çalışmalarına önem verilmesi ele alındı.

5- DYK’larda yaşanan güçlükler ve güçlükleri aşmak için izleyeceğimiz adımlar ele alındı.

6-  Okulların koşulları sağlayarak iller arası kamp ve buna ek olarak okulların kendi okul bünyelerinde de kamplar  düzenleyebileceği bilgisi verildi.

7- Deneme sınavlarının arttırılmasına yönelik çalışmaların yapılması ve denemelerin ardından eksik olan kazanımların okullarda gözden geçirilmesi kararlaştırıldı.

8- Toplantıda ele alınan konular ve Din Öğretiminin portal tanıtımının okul koordinatörleri tarafından okullarda çalışan öğretmenlere de tanıtılması kararlaştırıldı.